Vyberte stranu

Naozaj potrebujete stránku pre mobily? Čo treba vedieť predtým než začnete komunikovať s programátorom alebo agentúrou? Ako môžete vylepšiť vzhľad svojej mobilnej stránky?

Naozaj potrebujem stránku pre mobily? Určite áno.

Predstavte si, že skupina priateľov je na obede. Jeden z nich vychváli KuliKuchy, moderný obchod s kuchynskými potrebami. Každý je zvedavý a okamžite vytiahne svoj mobilný telefón a ide si pozrieť ich web stránku. Namiesto obchodu s kuchynskými potrebami možno práve hľadajú Vaše produkty alebo služby.

Čo to znamená „responzívny dizajn“?

Webstránka prispôsobená pre mobily, inak nazývané aj responzívny dizajn, ponúka prehľadný dizajn a navigáciu po stránke, nie je preplnená a nemätie ľudí.

Mobilný dizajn nie je riešenie štýlu „jedna veľkosť sadne všetkým“. K dizajnovaniu sa dá pristúpiť viacerými spôsobmi. Niektoré firmy nepoužívajú mobilnú webstránku, ale namiesto toho si vytvoria mobilnú aplikáciu, ktorú si ľudia musia stiahnuť a nainštalovať. Iné firmy idú štýlom „mobile-first“ najskôr vytvoria svoju mobilnú stránku a podľa nej dizajnujú webstránku pre klasické počítače. Ďalšie nechajú svoju pôvodnú webstránku ako je, a pre mobily vytvoria úplne novú, oddelenú stránku. Väčšina firiem však pristúpi k stránke používajúcej responzívny dizajn. Je to spôsob ako vytvoriť webstránku v dizajne, ktorý sa flexibilne prispôsobuje rôznym veľkostiam obrazoviek, rozlíšeniu a zariadeniu.

Prečo je responzívny dizajn dôležitý?

Responzívny dizajn je pohodlný aj pre návštevníkov webstránky. Bez ohľadu na to či si stránku pozerajú cez mobil, tablet alebo počítač, uvidia rovnaký obsah v prispôsobenej forme, ktorý bude dobre vyzerať aj fungovať.

Zákazníci, ktorí Vašu webstránku poznajú z počítača sa budú s ľahkosťou pohybovať a navigovať po Vašej mobilnej stránke. Bude pre nich ľahšie stránku prehliadať a robiť objednávky, čo znamená viac objednávok a tržieb cez mobil pre Vás.

Responzívny dizajn je výhodou aj zo SEO hľadiska. Stránky prispôsobené pre mobilné zariadenia sú umiestňované vyššie vo výsledkoch vyhľadávania, najmä ak človek vyhľadáva lokálne služby.

Niečo o nás

Ďakujeme, že čítate naše články, ak práve rozmýšľate nad Google reklamou alebo novou webstránkou, ozvite sa nám, poradíme Vám a spravíme grafický návrh zdarma.

Návrh dizajnu zdarma

Uvažujete nad novým webom, alebo plánujete modernizáciu starého?

Využite našu akciu, vypracujeme Vám návrh dizajnu zadarmo.