Vyberte stranu

Besteron je slovenská platobná brána, ktorá okrem platieb cez VISA a MasterCard integruje aj platby cez SporoPay, TatraPay, ČSOB, ePlatby VÚB, UniPlatba, Viamo a podobne.

Platobná brána je systém, pre potreby e-shopu je to on-line systém prevádzkovaný firmou, ktorá spĺňa rôzne bezpečnostné kritéria, je certifikovaná NBS. Platobné brány sú certifikované na prácu s osobnými údajmi a sprostredkovávajú vám možnosť platiť kartou alebo bankovým tlačidlom bez toho, aby ste museli prejsť sami certifikáciou. Okrem toho vám umožnia na jednom mieste zbierať peniaze od klientov cez rôzne druhy platieb, niekto zaplatí cez TatraPay, niekto cez VISA a niekto cez MasterCard.

Prijímanie platieb kartou cez Besteron

Platby sa dajú prijímať cez kreditné a debetné karty, ako aj cez internet banking. Platobná brána podporuje prevody cez internet banking od Tatrabanka, Slovenská Sporiteľňa, VÚB Banka, UniCredit Bank, ČSOB, Poštová Banka, Viamo. Platby kartou sú podporované VISA, MasterCard a Maestro.

Výhodou tejto služby je, že nemusíte byť zaregistrovaný vo všetkých bankách a jednotlivo si dohodovať podmienky s každou jednou a potom si to po jednom technicky implementovať na webe alebo e-shope. Platobná brána vám zbiera na jednom mieste peniaze od zákazníkov, ktorí majú rôzne platobné karty a rôzne banky.

Ceny za transakciu sa pohybujú od cca. 1% + 0.10€, alebo individuálna ponuka podľa obratu a rizikovosti. Ceny sú orientačné, vždy si ich overte na stránke Besteronu.

Príklad: Ak Váš zákazník zaplatí 100€ vo Vašom e-shope kreditnou kartou, poplatok za transakciu je cca. 1€ + 0.10€ = 1.1€.

Vyplácanie

Vyplácanie prostriedkov z prevodu cez internet banking prijatých cez platobné tlačítka bánk je každý deň v mene EUR. Platby kreditnými a debetnými kartami sa vyplácajú na 6. pracovný deň a možnosť vyplácať je v menách EUR, USD, CZK, GBP, v týchto menách môžete aj predávať produkty v e-shope.

Konzultujte predaj v inej mene ako EUR s vašim účtovníkom, najľahšie je predávať len v EUR a nechať si všetko automaticky previesť z iných mien do EUR. Ak máte veľa zákazníkov z USA, tak sa od určitého obratu možno oplatí spočítať si kurzový rozdiel, vytvoriť si v banke USD účet a nechať si posielať USD na USD účet.

Zákazník vie zaplatiť kartou vydanou kdekoľvek na svete, ale transakcia bude prepočítaná potom do vami zvolenej meny podľa aktuálneho kurzu Visa a Mastercard. Tento kurz nie je verejný, ale Vy nie ste stratový, pretože kurzovú stratu znáša váš zákazník.

Proces registrácie

Ak chcete prijímať na Vašom webe alebo e-shope platby kartou, plánujte vopred. Našim klientom na Slovensku inštalujeme systém na platby kariet od firmy Besteron, inštalácia je zdarma, ale tam sa to celé ešte len začína. Pred spustením ostrej prevádzky Vás musia overiť podľa platnej legislatívy SR a EÚ, budete vypĺňať dokumenty pre oddelenie proti praniu špinavých peňazí AML ( Anti Money Laundering ) a celý proces zvyčajne trvá okolo 10 pracovných dní.

  1. V prvom rade je potrebné sa zaregistrovať u Besteronu, následne vás bude kontaktovať ich obchodné oddelenie, ktoré s vami preberie obchodné podmienky a podľa rizikovosti vášho podnikania a obratu vám navrhnú cenu za transakciu.
  2. Oddelenie AML vám pošle potrebné dokumenty, ktoré vyplníte a pošlete im ich naspäť na kontrolu on-line, ak všetko bude v poriadku, pošlete kópie podpísané poštou.
  3. Po schválení vám zapnú platobnú bránu a informujú vás o tom, potom nám dáte vedieť a zapneme vám bránu v e-shope.

Komunikácia medzi Besteronom a vami musí prebiehať bez nás, pretože sa bude pracovať s vašimi osobnými údajmi, podľa nariadenia NBS to tak musí byť. V skratke, oni vás overia, my vám to zapneme a do vašich financií a transakcií nevidíme vôbec. My Vám nainštalujeme v e-shope všetko potrebné a otestujeme platby.

Ako vyzerá platba kartou v pokladni e-shopu

Po aktivácii platobnej brány sa vášmu klientovi okrem Platby prevodom na bankový účet a prípadne dobierky, zobrazí aj Platba online, kde si môže vybrať spôsob platby a bude presmerovaný na portál platobnej brány, po úspešnej úhrade ho presmerujeme naspäť do e-shopu na potvrdenie objednávky.

Aké iné platobné brány podporuje náš e-shop?

Pre klientov na Slovensku sú k dispozícii platobné brány ako Stripe, Braintree, Paypal, Cardinity, PayMill, 2checkout a veľa iných. Besteron má podporu v Slovenskom jazyku a dobré ceny za transakciu, okrem toho podporuje aj platby cez slovenský internet-banking, čo je veľká výhoda, pretože ľudia na Slovensku poznajú tlačidlá ako Uni Platba, eplatby VUB, TatraPay, SporoPay a podobne.

Niečo o nás

Ďakujeme, že čítate naše články, ak práve rozmýšľate nad Google reklamou alebo novou webstránkou, ozvite sa nám, poradíme Vám a spravíme grafický návrh zdarma.

Návrh dizajnu zdarma

Uvažujete nad novým webom, alebo plánujete modernizáciu starého?

Využite našu akciu, vypracujeme Vám návrh dizajnu zadarmo.