Vyberte stranu

Väčšina účtov na Google Ads funguje na princípe automatických platieb, kedy si Google platbu stiahne z Vašej platobnej karty. Ako sa však následne dostať k faktúre, ktorú potrebujete do účtovníctva?

Je možné nastaviť automatické posielanie faktúr na Váš email?

Krátka odpoveď je NIE. Pre účty, ktoré majú nastavené automatické platby (Google si platby sťahuje z platobnej karty, ktorú ste zadali v účte), nie je možnosť nastaviť, aby Vám faktúry chodili automaticky do Vašej emailovej schránky. Táto infomácia je aktuálna a potvdená pracovníkom technickej podpory Google k termínu  január 2020 a podľa dostupných informácií sa žiadna zmena ani neplánuje.

Ako teda získať faktúru?

Faktúru si môžete, aj spätne, stihanuť vo Vašom Google Ads účte.

1. Prihláste sa do účtu Google Ads.

2. Kliknite na ozubené koliesko  alebo ikonu kľúča  a vyberte možnosť Fakturácia a platby.

3. V ponuke vľavo kliknite na Dokumenty.

4. Rozkliknite konkrétne časové obdobie a zobrazí sa Vám faktúra na stiahnutie.

Kto môže požiadať o automatické posielanie faktúr emailom?

Automatické posielanie faktúr emailom Google poskytuje iba firmám (účtom), ktoré ako spôsob platby využívajú mesačnú fakturáciu.

Mesačná fakturácia však nie je k dispozícii pre každého. Aby ste o ňu mohli požiadať, Váš účet musí spĺňať niekoľko podmienok.

Medzi tieto podmienky okrem iného patria:

1. najmenej ročná registrácia firmy,

2. aktívny účet Google Ads v dobrom stave počas minimálne jedného roka,

3. minimálne náklady 5 000 USD mesačne (v závislosti od krajiny sa táto suma môže líšiť) v ľubovoľných troch mesiacoch za posledný rok.

Ak spĺňate tieto počiatočné požiadavky a chceli by ste využívať mesačnú fakturáciu, je potrebné o to požiadať cez Google podporu.

Niečo o nás

Ďakujeme, že čítate naše články, ak práve rozmýšľate nad Google reklamou alebo novou webstránkou, ozvite sa nám, poradíme Vám a spravíme grafický návrh zdarma.

Návrh dizajnu zdarma

Uvažujete nad novým webom, alebo plánujete modernizáciu starého?

Využite našu akciu, vypracujeme Vám návrh dizajnu zadarmo.