Vyberte stranu

Prečítajte si prečo sa oplatí mať oddelenú súkromnú a firemnú adresu. Ich spojenie sa môže zdať na prvý pohľad pohodlné (čo sa väčšinou časom nepotvrdí). No z biznisového hľadiska ide skôr o imidž aký navonok prezentujete.

Predstavte si, že už dlho si chcete vymaľovať byt. Chystali ste sa urobiť si to sami, ale po dlhom otáľaní sa predsa len rozhodnete najať si maliarov. Nechce sa Vám veľmi hľadať tak si nahodíte inzerát. Na druhý deň máte v schránke dve ponuky.

Prvé čo si v schránke všimnete je emailová adresa odosielateľa. Jedna na Vás pôsobí omnoho dôveryhodnejšie, tak odpoviete iba na ňu. Asi to urobíte úplne podvedome, najmä ak máte na výber medzi niečim takýmto:

jozef1278@centrum.sk alebo jozef@maliarske-sluzby.sk.

Prvá vyzerá prinajlepšom ako osobný mail, v horšom prípade vzbudí nedôveru, že sa niekto skrýva za anonymný email. Druhá pôsobí ako profesionálna firemná adresa.

Prečo mať firemnú emailovú adresu?

Za profesionálny firemný email sa považuje emailová adresa, ktorá má za zavináčom názov Vašej webstránky. Môžete samozrejme používať aj niečo@gmail.com alebo niečo@azet.sk a podobne, splní to síce funkciu oddelenie súkromného emailu od pracovného, ale nezabezpečí Vám to profesionálny imidž pred zákazníkmi.

Znie to ako maličkosť, ale sú to práve maličkosti, ktoré spoločne vylepšia alebo zhoršia celkový dojem. Určite sa Vám už stalo, že sa Vám niečo veľmi páčilo, chceli ste si to kúpiť, ale bola tam tá jedna malá vec, ktorá Vás nakoniec odradila.

Možno máte zamestnancov, ktorí komunikujú v mene spoločnosti. Ak by jeden písal z Gmailu, druhý z Azetu, tretí zo Zoznamu ako by vôbec Vaši obchodní partneri vedeli, že tento človek patrí do Vašej firmy?

Ďalšia vec je, že ak máte firemnú webstránku a píšete z firemného emailu, tak s každým poslaným emailom propagujete  a pripomínate Vašu značku a webstránku. 

Ako si zriadiť firemný email?

Možností je viacero. Služba emailových schránok je typicky súčasťou hostingu. Ak máte záujem, u nás poskytujeme webhosting za veľmi výhodné ceny a profesionálny e-mail Vám nastavíme v cene webhostingu. 

Ak nemáte webstránku a nechcete teda webhosting, aj tak môžete mať emailovú adresu s vlastným názvom za zavináčom. V tomto prípade je potrebné zakúpiť doménu a zriadiť emailovú schránku tak, že sa pri webhostingu vypne funkcia webovej stránky a nechajú sa tam iba e-maily.

Okrem bežných emailových schránok, ktoré si môžete zriadiť u poskytovateľa hostingu, existujú aj služby ako napr. Google Workspace.

Google Workspace je platená služba, kde získate funkcionalitu a prostredie emailu, ktoré asi poznáte zo svojho súkromného Gmailu, ale emailová schránka sa bude volať jozef@maliarske-sluzby.sk namiesto jozef@gmail.com.

Emailové schránky pre klientov Mojawebstranka.sk

Našim klientom pomôžeme so všetkým od nájdenia voľnej domény, cez vytvorenie a nastavenie emailových adries. Ak máte otázky, kontaktuje nás na 0950 499 567.

Niečo o nás

Ďakujeme, že čítate naše články, ak práve rozmýšľate nad Google reklamou alebo novou webstránkou, ozvite sa nám, poradíme Vám a spravíme grafický návrh zdarma.

Návrh dizajnu zdarma

Uvažujete nad novým webom, alebo plánujete modernizáciu starého?

Využite našu akciu, vypracujeme Vám návrh dizajnu zadarmo.